Make your own free website on Tripod.com

MY COLLECTIONS {CURRENCY} :-)

TRAIN CARD

PHONE CARD

 

Kat sini aku 'scan' kan koleksi matawang asing yang aku kumpul setakat ni....ni tak semua..hanya sebahagian saja...kalau ada sesiapa yang nak sumbangkan duit asing kat aku....maksud aku bukanlah  bagi free tapi aku bayarlah....kalau nak bagi free tu lagilah aku seronok...duit-duit ni bukanlah aku pergi tukar kat money changer tapi aku tukar dengan member-member aku kat Jepun ni....ada jugak yang cuma bagi free kat aku...

Sebelum tu..........

 

Do you know What Currency in France, Germany or else where?

Kalau tak tahu ataupun dah tahu tapi saja-saja nak semak bolehlah guna apa yang aku letakkan kat sini ni. Yang Malaysia punya korang mesti dah tahu dah jadi aku tak letak laa kat sini. Oklah....Let's check it for another currencies.

 

Select the country The currency will be in

 

 

Ini duit RM1 Malaysia punya....aku cuma nak tunjuk perubahan yang berlaku ke atas duit ni sejak dari aku kecil sampailah sekarang

 

Ini pun duit Malaysia......20 Ringgit....dulu-dulu...sekarang ni dah takde dah....mungkin dah tak laku...lama betul aku cari duit ni baru sekarang dapat....tunang aku yang bagi....

 

Ini adalah matawang bagi Negara Jepun.....yang paling besar adalah bernilai 10,000 yen. Wang kertas 2000 yen adalah yang terbaru dikeluarkan oleh Nippon Ginko (maksudnya Bank Jepun laa ) iaiatu pada bulan Julai, 2000.

 

 

10 Australian Dollar

Sumber : Tunang aku

 

 

10 Bangladesh Taka

Sumber : Abang aku

 

 

5 British Pound

Sumber : Tunang aku

 

1 Brunei Dollar

Sumber : Tunang aku

 

10 Chinese Yuan

Sumber : Member China kat universiti aku

 

50 Egyptian Piastres

Sumber : Adik aku kat Mesir

 

100 Philippine Peso

Sumber : Senior aku waktu pergi kerja kat Filipina

 

20 French Franc

Sumber : Senior aku dari Morocco

 

10 German Mark

Sumber : Tunang aku

 

20 Hong Kong Dollar

Sumber : Tunang aku

 

 

50000 Indonesian Rupiah

Sumber : Junior aku dari Indonesia

 

5000 Korean Won

Sumber : Aku sendiri waktu pergi Korea

10 Moroccan Dirham

Sumber : Senior aku dari Morocco

 

5 New Zealand Dollar

Sumber : Tunang aku

 

 

5 Singapore Dollar

Sumber : Member satu universiti dengan aku

dari Johor

 

 

100 Taiwan Dollar

Sumber : Tunang aku

 

 

100 That Baht

Sumber : Abang aku

 

1 US Dollar

Sumber : Abang aku

 

5 Argentine Peso

Sumber : Tunang aku

 

 

 

100 Belgium Franc

Sumber : Tunang aku

 

 

Terima kasih kepada semua terutamanya tunang aku dan member-member yang telah sudi 'menyumbangkan' secara free atau tak free.....terima kasih banyak-banyak...so...kalau ada sapa-sapa yang bermurah hati tu bolehlah hantar email kat aku....aku tak nak yang mahal-mahal sangat...janji ianya duit kertas...aku tak kumpul duit syiling........sebelum apa-apa aku ucapkan terima kasih....

 

TRAIN CARD

PHONE CARD